cultura

Emili Bayo, premi RBA

El novel·lista Emili Bayo (Lleida, 1961) va guanyar ahir amb l'obra Puta pasta el sisè premi Crims de Tinta, dotat amb 5.000 euros i dedicat a la novel·la negra en català, que atorga RBA-La Magrana.

A partir d'aquest any, la festa de lliurament del premi, a la seu de RBA, serà el tret de sortida del festival BCNegra. Es van presentar un total de quaranta novel·les i el jurat ha estat format per l'escriptor Carlos Zanón, el llibreter Paco Camarasa, la comissària dels Mossos d'Esquadra Cristina Manresa, el bibliotecari Jordi Canal i l'editor de RBA-La Magrana Jordi Rourera.

 Puta pasta està inserida de ple en el gènere negre. És la història de Marc Tramós, un negre literari en hores baixes que s'avé a participar en un robatori de dotze milions d'euros.  

Ambientada en el 2010 a Barcelona (i en part a Lleida), com tota bona novel·la negra projecta el seu focus crític en la societat: un temps de crisi, de corrupció, d'impunitat i de personatges extraviats que no podran guanyar mai.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia