cultura

Mor el poeta Francesc Garriga als 82 anys

Va guanyar el premi Carles Riba al 2012 per ‘Tornar és lluny'

Deixa una obra pendent de publicar, el nou poemari ‘Swing'

El poeta Francesc Garriga (Sabadell, 1932) ha mort avui dimecres als 82 anys d'edat, mentre dormia. Llicenciat en filologia germànica, havia exercit durant molts anys la docència, activitat que va alternar amb la col·laboració en diverses publicacions periòdiques. Garriga va escriure tretze obres, entre les quals destaca Tornar és lluny, que li va valdre el premi Carles Riba al 2012 . LaBreu Edicions està a punt de publicar el seu últim recull de poemes titulat Swing. A més d'una desena d'antologies poètiques, l'escriptor sabadellenc ha traçat un recorregut de més de mig segle de poesia que ha deixat un ampli ventall de deixebles artistes entre els poetes més joves.

Garriga va ser el director de la primera etapa de l'edició espanyola de la revista 'FMR'. Va col·laborar en programes culturals a la ràdio i la televisió.

Entre els llibres publicats destaquen Entre el neguit i el silenci (1959), Foc nostre, somni... (1960), Paraules (1962), Paraules cap al tard (1973), Els colors de la nit (1990), Setembre (1992), Ombres (2000), Temps en blanc (2003), La nit dels peixos (2005) i Camins de serp (2009). A més del Carles Riba de poesia, el recull Ragtime, publicat el 2011, ha obtingut el premi Cavall Verd al millor llibre de poesia publicat l'any anterior.

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia