cultura

La Diputació vol potenciar el millor teatre amateur

S'obre una campanya per triar 15 obres que s'oferiran als municipis

Cada grup farà tres funcions subvencionades

La Diputació de Girona ha posat en marxa una nova campanya de teatre amateur, coordinada a través de la Casa de Cultura, amb la col·laboració de la Federació Teatral Amateur Gironina (FTAG). La Campanya de Teatre Amateur 2015 té l'objectiu de seleccionar 15 obres d'altres tantes companyies i promocionar-les per tal que siguin contractades per ajuntaments o entitats. La Diputació subvencionarà un màxim de tres funcions per obra, amb 600 euros per representació.

Des de dilluns vinent fins al 23 de març, les companyies es poden inscriure a la pàgina web de la Casa de Cultura i enviar l'enregistrament en vídeo de la seva obra en qualsevol format digital. El jurat, encapçalat per Xavier Soy, vicepresident de la Diputació de Girona, es completa amb Dani Sancho, president de la FTAG; Lluís Freixas, director en funcions de la Casa de Cultura; Martí Peraferrer, director del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (Fitag); Quim Noguera, director del centre de formació teatral El Galliner, i Jep Sánchez, director del Teatre Municipal de Girona.

Xavier Soy va afirmar ahir, en la presentació de la campanya, que el projecte neix després de l'elaboració del cens de companyies amateurs gironines, presentat a l'últim FITAG, i demostra el compromís de la Diputació per donar suport a aquesta “riquesa cultural”. Tot i això, també hi ha prevista una altra campanya de suport al teatre professional gironí.

La nova campanya de teatre amateur vol millorar el que s'havia fet anteriorment en iniciatives semblants com ara el Visionat i T de Teatre. Per això s'ha afegit la figura del jurat, que assegura als ajuntaments i entitats un cert nivell en la qualitat de les obres seleccionades. La campanya té un pressupost de 35.000 euros, que inclouen també la publicitat de les obres en diaris i ràdios locals. Segons Soy, si s'assoleixen els objectius marcats, es preveu ampliar més endavant el pressupost i l'envergadura de la campanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia