cultura

Ces Nooteboom i Luis Goytisolo vindran al Mot

El festival de literatura es farà del 7 al 19 d'abril i estarà dedicat a les ciutats

L'escriptor holandès Cees Nooteboom (l'Haia, 1933) i el novel·lista barceloní Luis Goytisolo (Barcelona, 1935) seran els principals convidats del festival Mot de literatura, que girarà al voltant de la novel·la i la ciutat i se celebrarà del 7 al 19 d'abril entre Girona i Olot. Tot i que els organitzadors encara estan acabant de configurar la programació, la comissària d'aquesta edició, la professora de la Universitat de Girona Margarida Casacuberta, ja ha fet públic el nom dels dos autors de prestigi que hi participaran a través de la revista mensual Girona Cultura, que edita l'Ajuntament de Girona.

Cees Nooteboom, narrador, assagista i poeta, freqüent candidat al premi Nobel i autor de llibres com ara Perdut el paradís (2006), El desvío a Santiago (2007), Tumbas (2008), Philip y los otros (2010) o el recent Noticias de Berlín (2014), vindrà a Girona el 17 d'abril per impartir una conferència sobre la seva relació literària amb la capital alemanya a la biblioteca Carles Rahola (20 h), dins un cicle de converses batejades com Escriure ciutats i d'entrada lliure. El mateix dia 17, a les 6 de la tarda, Luis Goytisolo, un dels escriptors més interessants de la narrativa en castellà a Catalunya, i dels més discrets, parlarà també a la biblioteca pública de Girona sobre Ciutat i novel·la a la llum de la seva pròpia experiència com a escriptor i autor de diversos assajos sobre el tema, com ara El porvenir de la ficción (2002) o Naturaleza de la novela (2013). La segona edició del Mot inclourà també un espectacle de Mireia Piferrer i Albert Ausellé, d'O Tempo Voa Teatre, que presentaran el muntatge Llibràlegs, amb textos de dramaturgs catalans joves, el dia 15 d'abril a la mateixa biblioteca Rahola (18 h).

Com en l'edició passada, en què es va estrenar el nou format d'aquest festival que pren el relleu de l'Olot, Temps de Paraules, el Mot se celebrarà una setmana a Girona i una altra a Olot, i constarà de converses, tertúlies i espectacles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia