cultura

Mor l'escriptor britànic Terry Pratchett als 66 anys

El creador de la saga ‘Mundodisco' deixa més de 70 títols traduïts a 37 idiomes i amb més de 85 milions de còpies venudes arreu del món

La seva novel·la pòstuma ‘The Sheperd's Crown' sortirà a la tardor

L'escriptor britànic de novel·les còmiques i de fantàstiques Sir Terry Pratchett ha mort aquest dijous als 66 anys. El seu editor, Larry Finlay, ha explicat que l'autor ha mort “a casa seva, amb el seu gat dormint al llit i envoltat de la seva família” després d'una llarga batalla amb l'Alzheimer.

Pratchett, conegut arreu del món per la seva sèrie Mundodisco deixa un llegat de 70 títols de ficció Aquestes obres s'han traduït a 37 idiomes i se n'han venut més de 85 milions de còpies, que el situen al nivell de popularitat d'altres autors del gènere com J.R.R Tolkien, Robert E. Howard o H.P. Lovecraft.

Nascut el 1948 a Anglaterra, va començar a publicar relats als 13 anys. En els anys següents les seves obres de ciència ficció van tenir bones crítiques, però no va saltar donar el salt a la fama fins al 1983, quan va publicar El color de la magia, la primera novel·la de la sèrie Mundodisco. Des d'aleshores va publicar 39 volums més, l'últim dels quals Rising Steam el 2013. Aquesta tardor sortirà a la venda la seva novel·la pòstuma The Sheperd's Crown.

Al llarg de la seva carrera literària va rebre nombrosos premis i condecoracions, entre les quals el títol de cavaller de l'Imperi Britànic, que el va convertir en Sir.

Pratchett és el segon autor de ficció que més còpies ha venut al Regne Unit, només per darrera de J.K. Rowling, autora da la saga Harry Potter, tot i que amb la seva ironia britànica es reivindicava com l'autor més “robat”.

El 2007 va anunciar que patia una rara forma d'Alzheimer va fer un documental sobre la seva evolució. També va fer campanya sobre el dret a la mort assistida i va participar en el polèmic documental de la BBC Choosing to die (Elegintmorir).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia