cultura

Un llibre recull l'obra en premsa de Jaume Ministral

Joan Manuel Soldevilla ha fet la selecció de textos de ‘La mirada Ministral'

Hi ha articles de Presència i Punt Diari

Jaume Ministral i Masià (1914-1982) és un dels personatges més singulars i una figura clau de la cultura gironina de la segona meitat del segle passat. Mestre de formació i de professió, va ser un escriptor polifacètic, que va escriure des de guions radiofònics i televisius, obres de teatre i novel·la –tocant un gran ventall de gèneres– fins a infinitat d'articles d'opinió. Sovint evocat com una figura inclassificable, ha estat un autor que ha anat més enllà d'etiquetes i que, per tant, exigeix una aproximació global a la seva trajectòria per poder abastar la transcendència de la seva aportació. Per ara, la Diputació hi posa el seu gra de sorra per reivindicar-ne la seva figura editant dins la col·lecció Josep Pla un llibre que recull una selecció de l'obra publicada en premsa de Jaume Ministral.

Titulat La mirada Ministral, el volum aplega alguns dels seus articles d'opinió més destacats, publicats en revistes tan diverses com Vida Católica i Presència, i en els diaris La Vanguardia, El Correo Catalán i Punt Diari. Joan Manuel Soldevilla, que ha estat l'encarregat de la selecció, destaca en el pròleg del llibre com Ministral s'allunya de la figura de l'escriptor que viu en una torre de vori. Els seus escrits, com bé diu, “són testimoni d'una època, però molt especialment d'una actitud compromesa amb la realitat”. “La selecció que presentem”, remarca, “no vol oferir al lector una aproximació cronològica ni exhaustiva a la seva obra periodística, sinó una àmplia antologia temàtica que permeti descobrir la seva singular mirada i àmplia gamma de recursos expressius [...] i com el discurs té un tremp i una actualitat inqüestionables.”

La presentació, demà

La presentació del llibre tindrà lloc demà a la biblioteca Carles Rahola (19 h) i hi participaran Joan Manuel Soldevilla i Lluís Muntada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia