cultura

Festival de l'humor

La programació de Porta Ferrada inclourà el Singlot Festival, una mostra dedicada a la comèdia dirigida per Andreu Buenafuente

Leo Bassi, Berto Romero, Els Joglars i Faemino y Cansado participaran en aquesta edició

“Una assignatura pendent.” Així va descriure ahir Andreu Buenafuente el nou Singlot Festival, un festival d'humor i comèdia que se celebrarà del 23 al 26 de juliol a Sant Feliu de Guíxols dins la programació del festival de Porta Ferrada, i que neix de la col·laboració entre El Terrat i The Project.

El Singlot Festival vol convertir-se en una trobada anual del món de l'humor; segons Buenafuente, “per a una productora que ha nascut per a la comèdia, organitzar un festival així és un somni”. Per l'humorista, el Singlot Festival parteix d'una “filosofia no gaire profunda. En aquesta primera edició vol ser un festival molt digne i molt divertit, amb una certa dimensió pedagògica. No ho volem cremar tot el primer any; la perspectiva de tenir garantits tres o quatre anys és estimulant i inèdita avui dia”.

Pel que fa a la selecció dels participants, Andreu Buenafuente reconeix que “hi ha un punt editorial, de triar gent que ens agrada molt, i hem tingut sort d'aconseguir-los. Sense posar-nos transcendents, volem fer alguna cosa més que programar comèdia, que ja es fa a molts llocs”. Així, el Singlot Festival ha programat espectacles de Leo Bassi, Berto Romero, Els Joglars i Faemino y Cansado. També hi haurà propostes de diversos formats, com ara la lectura d'un manifest sobre l'humor i xerrades entre humoristes, partint de l'objectiu de fer riure els assistents: “Parlar seriosament de la comèdia és avorrit; volem explicar, per exemple, les anècdotes que ens expliquem els còmics als camerinos, que en alguns casos són irreproduïbles”. Hi col·laboraran professionals com ara l'il·lustrador Darío Adanti, el periodista i creador de la revista Mongolia Edu Galán, l'humorista Javier Coronas o l'actriu Anabel Alonso.

Un altre dels eixos del festival són unes jornades professionals en les quals es trobaran creadors, productors i exhibidors amb l'objectiu de crear una producció única que es representarà en la segona edició del Singlot Festival. El tercer eix de la mostra seran unes jornades acadèmiques per a professionals del sector amb seminaris impartits per Leo Bassi i Ramon Fontserè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia