cultura

El dipòsit de la família a la Fundació Miró, en marxa

Joan Punyet, nét de Joan Miró, va confirmar ahir a Mont-roig del Camp “el dipòsit permanent d'obres de la família per a les fundacions Miró de Barcelona i Palma”, tal com va avançar aquest diari fa unes setmanes. “Ens vam reunir amb els responsables de les fundacions i vam posar sobre la taula la nostra col·lecció perquè triessin obres que els permetessin omplir les llacunes dels anys vint als cinquanta”. Segons Punyet, “les obres estaran disponibles quan arribin d'Alemanya, on s'estan exposant”. En aquestes últimes setmanes, peces procedents de la successió Miró, de la Fundació Miró de Barcelona i de la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma han estat exhibides a Hamburg, Düsseldorf, Zuric i Frankfurt.

De moment se sap que per a la Fundació Miró de Barcelona es triaran unes deu o dotze peces, de les quals encara no s'han confirmat els títols.

Punyet també va obrir la possibilitat que un cop finalitzada la primera fase de la museïtzació de la masia de la família Miró, els hereus de l'artista cedeixin “obra original” per a la seva exhibició a Mont-roig del Camp, “però això ja es plantejarà un cop acabi la primera fase de la remodelació. Tindrem també en compte les necessitats del públic”, va declarar Punyet.

La naturalesa de l'obertura del mas Miró és diferent de la de les fundacions de Barcelona i Palma. La visita a Mont-roig del Camp tindrà molt en compte l'entorn i intentarà que el públic infantil també s'hi senti atret. Punyet apunta la possibilitat de passejos en cavall per la finca i diversos tallers.

També es pretén que el mas Miró potenciï els productes de la terra. Es comercialitzarà vi, oli i avellanes, i més endavant s'afegiran noves elaboracions de les terres al voltant de Mont-roig i de la seva àrea d'influència del sud de Catalunya. Etiquetats amb la imatge gràfica de l'obra de Miró, i amb el nom de Productes de la Terra de Miró (www.productesdelaterrademiro.cat), part dels beneficis obtinguts pels productes ajudaran la Fundació Mas Miró a la rehabilitació del mas.

Jaume vidal

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia