cultura

Morgat Morgat és l'amfitrió del LAV Fest a Banyoles

Demà comencen una gira itinerant amb Coriolà i Nyandú, els altres dos grups de la factoria de Miqui Puig

El grup banyolí Morgat Morgat serà demà l'amfitrió del primer concert del LAV Fest, un festival itinerant impulsat per Miqui Puig que començarà a la Factoria d'Arts Escèniques de Banyoles (21 h, 8 i 12 euros) i continuarà el 18 d'abril a la sala El Moscou de Torelló (Osona) i el 3 de maig a La[2] de l'Apolo barceloní. En tots tres concerts actuaran Morgat Morgat, els osonencs Nyandú i els maresmencs Coriolà, i cada nit l'amfitrió actuarà durant una hora i les altres dues bandes 45 minuts, respectivament.

Tots tres grups estan vinculats d'alguna manera a LAV Records, més que un segell discogràfic, “una marca” creada per Miqui Puig, artista de llarga trajectòria –el primer disc de Los Sencillos va aparèixer fa 25 anys– i un intuïtiu detector d'exquisideses sonores. “Són tres bandes que ho tenen molt clar i que també es mouen fora del radi d'acció de Barcelona”, diu Puig sobre els tres grups. Xavi Teixidor, guitarrista de Morgat Morgat, veu també aquests punts en comú amb Coriolà i Nyandú: “Tots tres tenim una manera d'entendre la música des de baix, picant molta pedra. També compartim un cert gust per les melodies pop, des de perspectives diferents.”

Miqui Puig i Morgat Morgat es van conèixer quan el grup va participar en el concurs Sona 9 i li van adjudicar Puig com a productor. “Ens vam entendre molt bé i, abans de saber si guanyaríem o no, va dir que li agradaria treballar amb nosaltres”, recorda Teixidor. “Morgat Morgat no és el grup més fàcil de tots tres, perquè és el més personal. Tinc moltes ganes de fer fressa amb ells”, diu Puig. El grup està preparant un videoclip i ja té enllestits alguns temes per al seu segon disc. La fressa està garantida.

Miqui Puig: “El rock és un camí dur i pedregós”

Aquesta nit, a la gala de lliurament dels premis Enderrock, Miqui Puig rebrà el premi Joan Trayter al millor productor musical, pel seu treball en els discos El debut, de Coriolà, i Manifest salvatge, de Morgat Morgat, així com per la seva tasca de producció i assessorament del concurs Sona 9 durant cinc anys. Miqui Puig defineix LAV Records –que són les sigles del seu poble: l'Ametlla del Vallès– com “un taller de paciència, perquè després de llegir la biografia de Kim Gordon [Sonic Youth] t'adones que les grans bandes de rock indie han hagut de tenir molta paciència per arribar on són; el rock és un camí dur i pedregós i això ara s'ha oblidat”. Però no tot és patir: “Ja ho deia en Johan: sortiu i disfruteu. I jo els dic el mateix als grups amb els quals treballo, que provin coses i s'equivoquin, perquè de tot se n'aprèn. També els recomano que no cometin els mateixos errors que jo..., però que en cometin uns altres.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia