cultura

La capella del Carme torna a obrir les portes a Palamós

L'edifici, després d'anys de rehabilitació, serà la seu d'una mostra històrica i de l'espai d'art Ezequiel Torroella

La capella del Carme de Palamós tornarà a obrir al públic aquesta tarda (18 h), un cop finalitzada la rehabilitació que en els darrers anys l'àrea de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament –amb la col·laboració de la Diputació– ha permès recuperat l'immoble del carrer Mossèn Miquel Costa, al barri vell.

Les obres han restituït el volum original de la capella, que data del 1771, amb una coberta nova, les façanes existents refetes i les cornises i els capitells restaurats. Amb el condicionament de l'espai interior, l'edifici ja està a punt per al nou ús d'espai d'art i patrimoni, amb un projecte museogràfic d'introducció a la història de Palamós. A més, serà punt de sortida de rutes urbanes i activitats al voltant del patrimoni cultural i natural.

L'antiga capella també serà la seu de l'Espai d'Art Ezequiel Torroella, que, més enllà de perpetuar la memòria del pintor local i l'exposició temporal de les seves obres, serà un motor per a la promoció de les arts locals, una tasca que l'artista va dur a terme col·laborant amb la població i a través del Cercle Artístic de Palamós. La vídua de Torroella, Maria Forné i Carreras, va donar tots els béns i el llegat pictòric de l'artista per fomentar les arts plàstiques a Palamós i des d'aquest nou equipament, pensant especialment per als joves artistes i el gaudi dels ciutadans. El projecte de la capella del Carme també preveu la possibilitat que a l'edifici es puguin fer tres activitats compatibles, com ara concerts de música de petit format, conferències, projeccions i espais de creació i exposició.

L'edifici obrirà des de demà cada cap de setmana amb el següent horari: divendres i dissabtes (de 17 a 20 h), i diumenges i festius (d'11 a 14 h).

Les visites al castell, també avui

L'agenda d'inauguracions d'espais recuperats aquest cap de setmana a Palamós és especialment atapeïda, ja que a més de l'obertura de la capella del Carme, el govern local ha reprogramat la jornada de portes obertes al castell de Sant Esteve de la Fosca, demà a partir de les 19 h. En principi, la celebració estava prevista pel diumenge passat, però l'episodi de pluges de la llevantada va fer que canviessin els plans. En les pròximes setmanes, el consistori millorarà els senyals informatius del castell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia