cultura

El somni de Sopa de Cabra

Milers de persones van assistir ahir al concert ‘sorpresa' del grup a la Rambla de Girona

La banda anuncia una minigira a l'estiu i un nou disc per al novembre

El grup actuarà
a l'estiu a Sant Feliu de Guíxols, Mataró i Cambrils

“Ara gairebé és de nit i ja ho podem dir: bona nit, malparits!” Així, amb el seu clàssic crit de guerra, Gerard Quintana donava per acabat ahir a tres quarts de set de la tarda el concert sorpresa que Sopa de Cabra va oferir a sobre de l'oficina de turisme de la Rambla, organitzat pel festival Strenes. Milers de persones de totes les edats, des de la vella guàrdia del carrer dels torrats fins a mainada tan petita que ni tan sols havia nascut quan el grup es va reunir per primer cop, ara fa quatre anys, van participar en una gran festa ciutadana, en la qual la històrica banda gironina va interpretar en tres quarts d'hora deu dels seus clàssics incontestables; de fet, nou, perquè Camins va sonar dues vegades per imperatius de la producció del videoclip que es va gravar de l'actuació per promocionar la tornada de Sopa de Cabra i també Strenes i Girona.

Poques hores abans del concert, ja hi havia molt d'ambient a la Rambla i al pont de Pedra: al matí, fins i tot van sortir alguns components del grup a l'escenari a provar so per separat, i poc abans del concert tota la banda va fer una última prova tocant Si et quedes amb mi. Paral·lelament, el Facebook oficial del grup desvelava el misteri que ja havia deixat de ser-ho molt abans: “Dissabte 28 de març, 18 hores. Sopa de Cabra, pont de Pedra, Girona”.

A les sis en punt de tarda, el director de Strenes, Xavi Pascual, va sortir a l'escenari i va dir: “Ara sí, ja us ho podem dir: des del festival Strenes, Sopa de Cabra!” I va començar a sonar El boig de la ciutat, amb Josep Thió a la guitarra acústica, Peck Soler a l'elèctrica, Cuco Lisicic al baix i un parell de novetats: el bateria original del grup, Pep Bosch, no continuarà en aquesta nova etapa i ha estat substituït pel guixolenc Víctor Garcia, que ha tocat amb molts grups –últimament, amb Pau Vallvé i Saint Tropez– i ja havia declarat que el Ben endins de Sopa era un dels seus discos de capçalera; i als teclats, Eduard Font ha estat reemplaçat per Richi de Very Pomelo, el grup de Xarim Aresté, guitarrista que va reforçar Sopa de Cabra el 2011 al Sant Jordi i els concerts posteriors, però tampoc no hi és ara.

Després que Quintana recordés les moltes hores que havien passat de joves “en aquesta placeta i a les escales de la gestoria de can Boada, gairebé tantes hores com als escenaris”, el grup va tocar Si et quedes amb mi, i tot seguit el cantant va explicar els projectes del grup: “Fa quatre anys, quan vam fer els concerts del 25è aniversari, ens va sorprendre molt el que va passar. Llavors vam dir que no tornaríem sense cançons noves, i ara estem preparant un disc que ha de sortir al novembre. I aquest estiu, enmig de la gravació del disc, farem tres concerts”. Serà una minigira titulada 3, 2, 1..., que el grup portarà a terme per escalfar motors i inclourà aquestes actuacions: el 18 de juliol al Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols; el 24 de juliol a la festa major de les Santes de Mataró, i el 7 d'agost al Festival Internacional de Música de Cambrils. En aquests concerts, el grup avançarà algunes cançons noves. Les entrades es posaran a la venda demà al matí, a través del web www.sopadecabra.net .

El concert d'ahir a Girona va continuar amb el simbolisme de Camins, ara que s'obren noves vies per al grup, que l'any vinent celebrarà el seu 30è aniversari. El carrer dels torrats va sonar com mai a pocs metres del carrer Nou del Teatre, que el va inspirar, i Si et va bé va donar pas a “una cançó polèmica... perquè a Girona sempre que es parla d'un príncep hi ha polèmica”, encara que sigui l'inabastable príncep blau de Mai trobaràs.

Il·luminat per un capvespre ideal sobre l'skyline de la Catedral i Sant Feliu, el grup va tocar El far del sud. “No podíem marxar sense tocar-la. Encara que aquí no es noti, avui fa
una tramuntana de collons”, va ser la introducció de L'Empordà, rebuda amb entusiasme pel públic, que va premiar aquest clàssic amb crits de “Sopa de Cabra!”. “Hi ha una gent que ha arribat tard i ens demana si podem repetir una cançó”, va ser la justificació per tornar a tocar Camins. Com a únic bis va sonar Seguirem somiant, dedicada a la persona per a la qual va ser escrita: Joan Ninyín Cardona. “Seguirem somiant, seguirem cantant, seguirem lluitant”, va dir Quintana.

El festival Strenes, que s'inaugurarà el 10 d'abril amb el concert de la Companyia Elèctrica Dharma al Teatre Municipal, també es tancarà el dissabte 25 d'abril amb una altra actuació sorpresa a la Rambla de Girona, protagonitzada per “una de les formacions més populars del moment”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia