cultura

En cartellera tres pel·lícules accessibles per a cecs i sords a les sales de cinema

Les adaptacions visuals i auditives es fan mitjançant el mòbil o bé amb unes ulleres especials

Les pel·lícules que es projecten són 'Perdiendo el Norte', 'Samba' i 'Negociador'.

Alguns cinemes catalans projecten en cartellera pel·lícules adaptades per a persones cegues i sordes a través d'una aplicació mòbil gratuïta, anomenada WhatsCine . Els títols accessibles al país són Perdiendo el Norte, Samba, i Negociador. Segons la representant de l'empresa de l'aplicació, Amanda Riera, les persones amb diversitat funcional visual i acústica podran gaudir de la gran pantalla amb subtítols, en llengua de signes i amb audio-descripció. Aquesta adaptació es pot fer bé des del smartphone o bé amb unes ulleres especials. Amb aquestes ulleres de visió transparent es pot projectar simultàniament, per suposició de plànols visuals, dels subtítols o de l'intèrpret de llengua de signes, i poder seguir el diàleg.

La pel·lícula dirigida per Nacho G. Velilla, 'Perdiendo el Norte', es podrà veure a Sant Cugat, als cinemes de Heron City de Barcelona, així com al Parc Central de Tarragona. És una història de dos joves amb formació universitària que decideixen emigrar a Alemanya, on descobreixen que sobrar en un lloc no implica necessàriament ser necessari en un altre lloc.

Pel que fa a 'Samba', el nou treball dels directors de 'Intocable', Olivier Nakache i Eric Toledano, serà accessible a les sales de cinema de Campanar, a València. Finalment, 'Negociador', de Borja Cobeaga, es pot visionar adaptat també en la sala d'Heron City de Barcelona, en una trama protagonitzada per un interlocutor del govern en negociacions amb la banda armada d'ETA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia