cultura

Regalar emoció

Neix la plataforma en línia Mundo Cronopio, en què podem personalitzar contes en versió paper i digital

El projecte permet adaptar de manera senzilla contes escrits i il·lustrats per professionals

Segons Cortázar, un cronopio, fent un resum una mica barroer, és algú que va a la contra de tot, en sentit de no deixar-se arrossegar pel corrent, algú que obre camins i vies.

La dissenyadora gràfica argentina Valeria Paola Rógora i l'enginyera industrial i coach terrassenca d'origen holandès Teresa van Oorschot es declaren cronòpies i, després de dos anys de feina prèvia, van inaugurar al gener Mundo Cronopio, una plataforma en línia amb una funció clara: engrescar els clients a reescriure els contes, a personalitzar-los pensant en aquella persona a la qual volen regalar una emoció, un sentiment que sovint costa expressar en persona, sigui nen o adult.

Fa cinc anys, Rógora va fer uns dibuixos a la paret de l'habitació de la seva neboda Euge. Es van convertir en llibre i el llibre, en el millor amic de la nena, que el va dur a l'escola i... tothom en volia un. Rógora donava voltes al projecte, però no va ser fins que la casualitat la va unir a Van Oorschot que no es van concretar els entrebancs de programació i logística. I es van superar.

Com funciona? Un cop accedim al lloc web Mundocronopio.com, triem, entre els nou models de contes que ofereixen (la llista d'opcions serà ampliada i renovada constantment), el que més ens convingui per temàtica o estètica, hi entrem i modifiquem el text i els detalls de les imatges com millor ens sembli, entre gens i un 60%. “No és fer que el protagonista tingui el nom, per exemple, del nostre fill i prou, és molt més, és crear i adaptar el conte tant com vulguem per convertir-lo en únic, en seu”, afirma Van Oorschot.

Els contes que podem adaptar han estat creats per un autor i un il·lustrador professionals, com ara Kim, Albert Llimós, Jordi Sunyer, Yoshi Sislay, Cristina Bueno, Dani Torrent... “Tècnicament és molt senzill i ràpid personalitzar un conte, entre cinc minuts i mitja hora –la meva mare té 70 anys i triga una mica més, però ja n'ha personalitzat quatre!–; els contes tenen 24 pàgines de mitjana, i, les edicions en paper, garantim que els clients les rebran en menys de 15 dies”, sintetitza Van Oorschot.

Falta saber un tema important, el preu: “29,99 euros en format de paper i, en digital, 4,95; és un preu promocional i un dels contes, en digital, l'oferim gratis. Acabem de començar, però ja tenim ofertes per obrir delegacions a Itàlia, Alemanya i el Canadà i estem buscant nous inversors. Nosaltres dues, i l'equip d'onze col·laboradors, hem abocat un combustible bàsic per posar en marxa Mundo Cronopio: amor, perquè creiem en els llibres i en la felicitat que poden generar quan els llegim, quan els escrivim, quan els regalem o quan ens els dediquen.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia