cultura

Aitor Roger publica “Blanes, barri a barri”

El llibre pretén reivindicar el patrimoni i els costums de la ciutat

L'historiador blanenc Aitor Roger va presentar ahir el llibre Blanes, barri a barri, el segon que publica en poc més d'un any. L'objectiu de Roger ha estat reivindicar el patrimoni humà, natural, econòmic i monumental de Blanes, així com els seus costums i i les seves tradicions més arrelades. D'una manera amena i fàcil, dóna a conèixer alguns dels episodis més significatius de la història de la vila, i fa una descripció dels diversos barris de la ciutat. L'autor n'ha investigat l'origen del nom i ha intentat copsar el que els fa ser especials i diferents de la resta de veïnats. El llibre inclou fotografies dels fons conservats a l'arxiu municipal. Una part important del contingut del llibre, a més, és el resultat de les converses mantingudes amb algunes de les persones més representatives de cada barri. Blanes, barri a barri té 280 pàgines, i se n'ha fet una primera edició de 500 exemplars.

L'historiador blanenc defineix el seu treball com un passeig per la història del poble a partir dels barris actuals, que s'organitzen en 25 associacions de veïns: “Si coneixem millor el nostre passat, serà més fàcil estimar allò que ens envolta, allò que veiem diàriament i que potser per ser-nos tan quotidià hem pogut menystenir. Si sabem d'on venim i valorem allò que ens fa ser diferents a la resta de pobles, podrem convertir-nos en uns excel·lents ambaixadors de Blanes”, opina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia