cultura

Follett: lector, emoció i personatges

Vestit de manera impecable, com si fos un executiu de Bankia, i envoltat dels seus famosos best-sellers, Ken Follett va fer ahir un simulacre de roda de premsa per anunciar que li havien parlat tant de la festa de Sant Jordi que tenia moltes ganes de participar-hi.

La cita va ser en el vetust bar de l'hotel Palace –antic Ritz–. A partir d'ara el bar es dirà Bluesman, homenatge a Ron Wood, guitarrista dels Rolling Stones i client habitual de l'hotel, al qual ha donat un quadre.

A Follet el va introduir l'editora Núria Tey, de Plaza & Janés Penguin Random House Grupo Editorial, que va destacar que la darrera trilogia de Follett, composta per La caiguda dels gegants, L' hivern del món i El llindar de l'eternitat, ha venut entre els llibres en català i en castellà prop de dos milions i mig d'exemplars d'un total de disset milions consumits arreu del món. La proporció feia la cita ineludible.

Sense por del tòpic, el novel·lista gal·lès va afirmar que feia anys que sentia que la diada del llibre era un esdeveniment “divertit i fabulós” i que arreu del món es comença a estendre la iniciativa, per exemple a Londres i Escòcia. També va incidir en la qüestió sentimental de la rosa. Va aprofitar per explicar que sempre hi havia històries d'amor en les seves novel·les. “És una activitat romàntica i sempre intento connectar. L'important és que els lector puguin compartir les emocions amb els personatges, els moments de triomf, de por o quan està emprenyat.” Follett es va mostrar convençut que aquesta era una manera idònia d'arribar a un sector ampli de lectors. I verament que ho ha aconseguit, perquè les xifres parlen: “He vingut també perquè vull donar les gràcies als meus lectors espanyols, per poder participar en una festa fenomenal per la qual sento molta curiositat.” L'escriptor va anunciar també que estava preparant una nova obra ambientada en una ciutat idèntica a Kingsbridge, una població fictícia situada aproximadament on hi ha Marlborough, a Wiltshire, a uns 110 quilòmetres a l'oest de Londres. Allà es va construir la catedral gòtica d'Els pilars de la terra, però aquest cop al segle XVI.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia