cultura

Llegir Pla i Pairolí, a la diada del llibre

Inspai edita una sèrie de punts de llibre sobre imatges publicitàries

Programació especial de TV Girona

Les lectures públiques són tot un clàssic de Sant Jordi, i entre totes destaca Lectura continuada de l'obra de Josep Pla, que per dotzè any consecutiu tindrà lloc al Teatre Municipal de Palafrugell, on desenes de persones llegiran de les 12 del migdia a les 8 del vespre fragments de l'obra Cartes de lluny, inclosa a El Nord, cinquè volum de l'obra completa.

A Girona, la UdG, l'Ajuntament i la Casa de Cultura han organitzat una lectura pública en homenatge a Miquel Pairolí (1955-2011), del qual es llegiran textos a la plaça del Vi (11 a 14 h) per commemorar el 25è aniversari del seu primer dietari, Paisatge en flames.

També a Girona la diada va tenir ahir, com a pròleg, una celebració singular: un dels espectacles del projecte Balla'm un llibre, que vol apropar la dansa a la ciutadania, es va poder veure a la biblioteca Carles Rahola. Avui, les biblioteques seran també protagonistes en l'esmorzar literari organitzat per la Generalitat, que commemorarà el centenari de la xarxa de biblioteques de la Mancomunitat. Tota l'actualitat de la diada es podrà seguir en directe, de les 11 del matí a les 7 de la tarda, gràcies a la programació especial que Televisió de Girona oferirà des del seu plató a la plaça de Catalunya.

Molt a prop, a la parada de la Diputació de Girona, s'hi podrà trobar la desena edició dels punts de llibre del centre de la imatge Inspai, que està dedicada a imatges publicitàries del segle XX provinents d'alguns dels fons que custodia el centre, de grans fotògrafs gironins com ara Pablito i Jordi Soler.

Figueres viu intensament Sant Jordi des d'ahir, quan va tenir lloc el brindis ofert als autors locals. Aquest matí també s'hi ha programat una lectura de les cròniques de Ramon Muntaner.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia