cultura

Mig centenar de parades atreuen multituds

Més de 500 persones també van participar en la III Revetlla de Sant Jordi

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, seguint la tradició de cada any, centenars de persones es van passejar buscant algun dels dos elements típics d'aquesta jornada –llibres i roses–, o bé per adquirir productes d'artesania. I és que, per festejar aquesta diada, els carrers de Blanes –especialment els del centre de la vila– es van omplir amb un gran nombre de parades de llibres i roses a càrrec de diverses entitats, així com d'establiments especialitzats que habitualment ja venen aquests productes.

Enguany hi ha hagut més peticions per instal·lar parades que altres vegades, amb més d'una cinquantena que estaven preferentment situades al centre. La major part les han demanat entitats i associacions del municipi de diferents àmbits (cultural, social, ecologista, esportiu...), així com partits polítics –especialment actius amb motiu de les eleccions del 24 de maig–, centres educatius i col·lectius d'altres àmbits. Menys nombroses en canvi han estat les peticions de comerços especialitzats: tan sols sis establiments han sortit al carrer per vendre llibres i roses.

D'altra banda, l'Arxiu Municipal també va festejar especialment Sant Jordi amb un plafó que va instal·lar al costat de la parada, amb un recull fotogràfic de l'evolució del carrer Ample durant els darrers anys, ja que és precisament en aquest vial on s'instal·len la major part de parades.

III Revetlla

Abans-d'ahir la Biblioteca Comarcal ja va celebrar anticipadament la diada amb la III Revetlla de Sant Jordi. Aprofitant que aquest 2015 s'ha declarat l'any de les biblioteques, es van oferir diverses activitats que van tenir entretingudes la mainada i les famílies que els acompanyaven durant gairebé tres hores.

D'altra banda, dissabte tindrà lloc el 28è Concurs de Murals al Carrer al passeig de Mar, que aplegarà centenars d'escolars del municipi. Finalment, l'endemà, diumenge, es farà públic el veredicte i es lliuraran els premis als diferents guanyadors, i també es farà un concert a càrrec de La Bandeta i La Minibandeta del col·legi Santa Maria. Aquestes dues activitats es duran a terme al passeig de Mar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia