cultura

Neix un web que facilita les gestions laborals dels músics

Mustramit és una iniciativa de tres excomponents de The Pepper Pots per emetre factures i tramitar altes a la Seguretat Social

Es presentarà el 13 de maig a l'Apolo Store de Barcelona

Amb l'experiència acumulada durant dotze anys com a membres del grup gironí de soul The Pepper Pots, tot un exemple d'autogestió, els músics Tomy Muñoz (saxo tenor), Joan Vergés (bateria) i Gerard Xifra (saxo baríton) han creat el portal web Mustramit , adreçat a tots aquells músics i artistes en general, així com a empreses del sector de l'espectacle, que necessitin emetre una factura i tramitar altes a la Seguretat Social en règim d'artista per realitzar una o diverses actuacions. Tots aquests tràmits es fan en línia a través del web www.mustramit.com . Hi ha també un simulador en què, sense haver de donar-se d'alta, el músic o l'empresa –representant d'artistes, discogràfica o promotora de concerts i festivals– pot fer gratuïtament les proves pertinents per calcular què li quedarà en net del seu caixet, abans de registrar-se al web per fer tots els tràmits. L'import mínim de facturació és de 50 euros per músic i Mustramit cobra 5 euros per músic i per actuació. “És un preu fix perquè creiem que la gestió ha de ser a aquest preu. Només en el cas que es tracti d'una alta urgent, sol·licitada d'un dia per l'altre, l'import és més elevat”, aclareixen els impulsors de Mustramit, que ofereixen “atenció durant les 24 hores del dia”.

Mustramit pot tramitar les altes a la Seguretat Social, ja que, durant el període en què realitza les gestions, actua com a representant real de l'artista i no com a simple comissionista: unes condicions que són acceptades per l'artista en el moment de sol·licitar el servei.

“Avui dia, cada cop és més difícil per als artistes poder actuar en un local o una sala de concerts, ja que l'administració és cada vegada més exigent perquè les coses es facin amb la màxima legalitat”, diuen els responsables de Mustramit, que volen donar un cop de mà als seus companys d'ofici amb tots aquests tràmits burocràtics. “Els nostres serveis es poden pagar amb targeta, per transferència i a través de PayPal. A l'Estat espanyol no coneixem cap altre web com el nostre i ja tenim usuaris d'altres comunitats. De moment, són tots músics, però també estem oberts a artistes d'altres disciplines. I creiem que també pot ser una eina molt útil per als ajuntaments”, expliquen. I afegeixen que un altre avantatge de Mustramit és que cada usuari hi tindrà sempre a la seva disposició l'historial de tots els tràmits que ha fet a través d'aquesta nova eina de gestió virtual.

LA DATA

13.05.15
La xerrada oberta
sobre Mustramit tindrà lloc el dimecres 13 a l'Apolo Store de Barcelona (19 h).

LA XIFRA

5
euros
és el preu fix que cobra Mustramit per músic i per actuació. Només és més car si l'alta és urgent.

LA FRASE

Mustramit neix de tot el que nosaltres hem anat descobrint com a músics: n'hem vist de tots colors
Tomy, Joan i Gerard
creadors de mustramit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia