cultura

Terrassa lluirà a final d'any centre cultural nou

S'inicien els treball de reforma i els establiments Rístol i La Terrassa del Museu portaran el nou restaurant

Aquesta setmana s'han iniciat les obres de millora del centre cultural de la Fundació Antiga Caixa de Terrassa amb l'objectiu que s'enllesteixin a finals de novembre i es puguin inaugurar la reestructuració de la planta baixa, els canvis a la façana i el nou restaurant amb obertura a la Rambla d'Ègara a finals d'any coincident amb al campanya de Nadal.

Com a novetat ja es coneix el resultat del concurs que va obrir l'entitat per adjudicar la gestió de restaurant que serà un dels pols d'atracció de l'equipament. El patronat de la fundació va decidir aprovar l'adjudicació de la restauració als establiments locals del Rístol i La Terrassa del Museu, que compta amb un restaurant a pocs metres sobre el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya. El nou establiment tindrà una terrassa a la porxada de la Rambla, però també una barra interior al vestíbul que estarà oberta els dies que es programin espectacles. El trasllat de l'actual bar a l'entrada principal, allibera un espai que serà utilitzat per ubicar les oficines, on també hi haurà sales de reunions i una aula magna.

L'obertura del restaurant a la porxada provocarà que l'Associació Grup Filatèlic, Numismàtic i de Col·leccionisme de Terrassa no pugui ocupar aquest espai on tradicionalment hi col·loca una fira els caps de setmana, però des del patronat ja se'ls ha ofert una emplaçament alternatiu, concretament la plaça de la part del darrere de l'edifici.

Les obres de millora les està executant l'empresa Construccions Quera SA per un import de 500.000 euros seguint les directrius de l'arquitecte Jan Baca, que va ser qui va dissenyar l'edifici l'any 1980. L'objectiu dels treballs de reforma és promoure la integració de l'equipament a la Rambla d'Ègara i, d'aquesta manera, obrir-lo més a la ciutat. La fundació preveu poder tenir un retorn de la inversió de forma bastant ràpida a través del lloguer dels espais alliberats i del propi restaurant-bar, calculant que es pot produir en un període de 7 anys

A la plata baixa s'hi farà una remodelació completa dels espais, del vestíbul i el bar, tot i que es mantindrà la cúpula existent on al seu voltant s'hi col·locaran els quatre frescos noucentistes de Joaquim Torres-García, que havien estat a la casa de Mon Repòs. Amb les obres del nou restaurantes perdrà el patí japonès interior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia