cultura

Cristina Cervià rep el premi de l'AGT, en la gala dels 25 anys d'El Galliner

“És un sincer homenatge a la trajectòria” de l'actriu, que va dedicar el premi a les seves alumnes d'interpretació

L'AGT reclama una solució per a El Canal

“El 2014 vaig estar sis mesos de baixa i no vaig poder contribuir gaire ni a les arts escèniques ni a la vida en general”, va dir ahir Cristina Cervià després de rebre el premi de l'Associació Gironina de Teatre (AGT). Aquest guardó generalment reconeix la millor contribució a l'escena teatral gironina durant l'any anterior, segons els mateixos professionals del sector, però ahir, en un context tan especial com la gala del 25è aniversari del centre de formació teatral El Galliner al Teatre Municipal de Girona, es va decidir que el premi a Cervià fos “un sincer homenatge a la seva trajectòria”. Ella va dedicar el guardó a les seves alumnes de tercer d'interpretació a El Galliner, pel “plaer d'acompanyar-les en el descobriment que fem cada dia a classe”. L'actriu, directora i docent va rememorar també la prehistòria d'El Galliner, quan un grup de joves entusiastes van anar a buscar Miquel Rimbau –recordat ahir en diverses ocasions– perquè els donés classes de teatre, al local de l'Associació Fotogràfica i Cinematogràfica de Girona. La gala dels 25 anys d'El Galliner i de l'AGT, dirigida per Pablo Paz, va omplir el Municipal d'alumnes, professors i altres amics de “l'escola de teatre de referència de les comarques gironines”, entre ells la seva mascota: la gallina.

Reivindicació de l'AGT

Presentada per Anna Casals, la gala es va obrir amb la presidenta de l'AGT, Núria Borràs, que va reclamar a les institucions implicades, començant per l'Ajuntament de Salt, que “es posin les piles per solucionar d'una vegada el relleu en la direcció del centre d'arts escèniques El Canal”. El director d'El Galliner, Quim Noguera, va dir que aquests 25 anys han estat “la història d'un èxit col·lectiu, perquè El Galliner és la segona escola més gran de Catalunya; és una història d'amor pel teatre i la cultura: si no, no s'explica que, després de 2.000 anys de teatre en crisi, encara siguem aquí”.

En representació de les institucions, van intervenir-hi la tinent d'alcalde Marta Madrenas –que va vincular la bona feina d'El Galliner amb l'èxit de Temporada Alta i el Fitag– i el director dels Serveis Territorials de Cultura, Antoni Baulida, que va recordar que el seu predecessor Joan Saqués va ajudar El Galliner en els heroics temps fundacionals i ara “n'estaria orgullós”.

La gala es va completar amb les actuacions de Mònica Saguer –que va ballar amb una gallina real al ritme de Machín–, Anna Hidalgo i Jordi Balló, Janot Carbonell i Marc Ciurana, Marcel Tomàs, Helena De Sola, Titon Frauca i Joan Vilajoana (Pipes), Anna Confetti, i Txell Faxedas amb els alumnes Arnau Martín, Selam Sala, Xènia Thió i Abril Álvarez. Entre actuació i actuació, Nene Coca, Clara Garcés, Sílvia Escuder, Mireia Vallès i Ferran Joanmiquel van anar explicant la història d'El Galliner, i Isidre Hernández va cloure l'acte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia