cultura

Rasico, 25è premi internacional Ramon Llull 

Philip D. Rasico rebrà el 25è premi internacional Ramon Llull. El jurat, format per Marta Rovira, Miquel Strubell i Josep Massot –per part de la Fundació Congrés de Cultura Catalana– i Vicenç Villatoro, Teresa Cabré, Manuel Pérez-Saldanya i Joaquim Torres –per part de la Fundació Ramon Llull– ha declarat que Rasico es mereix el premi  perquè ha estudiat i difós “la llengua i la cultura catalanes, per la seva rigorosa tasca en l'ensenyament, investigació de tipus acadèmic i la seva fidelitat al català i a Catalunya”.  

Philip D. Rasico (Indianapolis, EUA, 1952) és professor del departament d'Espanyol i Portuguès de la Universitat de Vanderbilt des del 1984 i és especialista en textos de català antic i en els oriünds de Menorca instal·lats a Florida del segle XVIII, els quals van mantenir el català diversos anys.  

Dotat amb 8. 000 euros, el premi es convoca anualment de manera conjunta per part de la Fundació Ramon Llull i de la Fundació Congrés de Cultura Catalana per reconèixer el conjunt d'una obra individual d'una persona de fora del domini lingüístic, escrita en qualsevol llengua, i que hagi suposat un doble coneixement de la realitat històrica. Altres guanyadors són Paul Preston, Alan Yates, Denise Boyer i Giuseppe Tavani.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia