cultura

Enric Mirambell, Mifas i Mascort, premis Valvi 2015

Els guardons es lliuraran el dijous 4 de juny a la seu de la Fundació Valvi de Girona

Joaquim Nadal, Miquel Fañanàs i Joan Surroca en faran les gloses

El cronista oficial de la ciutat de Girona, Enric Mirambell i Belloc; la Fundació Mascort de Torroella de Montgrí, i el Grup Mifas de Girona són els guardonats dels Premis Valvi 2015, que es lliuraran el dijous 4 de juny a la Fundació Valvi de Girona (20 h).

Enric Mirambell (Girona, 1922) rebrà el premi Joan Saqués i Roca, que distingeix una trajectòria reconeguda en el camp de la preservació, conservació, difusió o restauració del patrimoni cultural i artístic a les comarques gironines. Mirambell, doctor en història, va dirigir la Biblioteca Pública de Girona (1949-1987) i va ser cap d'estudis del Col·legi Universitari de Girona (1969-1974), entre altres tasques de responsabilitat en el terreny de l'arxivística i la gestió cultural. El 1987 va ser nomenat cronista oficial de la ciutat de Girona. En l'acte de lliurament del premi la seva figura serà glosada per Joaquim Nadal i Farreras.

La Fundació Mascort rebrà el premi Joaquim Codina i Vinyes, que s'atorga a una persona o entitat que hagi destacat en el camp de la preservació del patrimoni mediambiental i paisatgístic a les comarques gironines. A més d'ajudar a difondre la història i l'art, la Fundació Mascort té entre els seus principis fundacionals la defensa de la natura i la divulgació dels “coneixements necessaris per a la seva general i respectuosa conservació”. El premi serà recollit pel president de la fundació, Ramon Mascort i Amigó, i en farà la glosa Joan Surroca i Sens.

El Grup Mifas serà guardonat amb el premi Salvador Sunyer i Aimeric, per a persones o entitats que acreditin una trajectòria reconeguda en l'àmbit de la solidaritat i la cooperació a les comarques gironines. Mifas va néixer el 1979 per atendre les demandes i les necessitats de les persones que tenen algun tipus de discapacitat física. El seu president, Albert Carbonell i Quer, serà l'encarregat de recollir el premi i l'escriptor Miquel Fañanàs i Serrallonga farà la glosa de l'entitat guardonada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia