cultura

Paisatges abstractes de Miquel Gelabert a Blanes

El pintor mostra fins al dia 27 l'exposició ‘Linescapes' a la Casa Saladrigas

El pintor blanenc Miquel Gelabert exposa fins al dissabte 27 Linescapes, una mostra de paisatges abstractes en olis de gran format. Gelabert, nascut a Blanes el 1979, és un exemple de l'“atrevida renovació de la pintura de paisatge”, segons descriu el crític d'art Albert Mercadé en el catàleg editat aquest any sobre la mostra. Mercadé assenyala que Gelabert resitua la poesia en l'abstracció geomètrica dins la pintura contemporània. El pintor, admirat pels paisatges –siguin marins, naturals o urbans–, pren les formes i els colors connectats amb la terra i hi afegeix el mar. Segons Mercadé, “Gelabert reconstrueix els ponts del diàleg de la pintura abstracta amb un moviment destronat per la modernitat: el romanticisme en el millor dels seus sentits”.

Nou anys després

Gelabert ha exposat arreu del país, de l'Estat espanyol i Londres, Tòquio i Nova York, entre altres ciutats. Les seves obres han estat triades per formar part de col·leccions públiques i privades que són a Barcelona, Tarragona, la Garriga o Toronto. Gelabert ja havia exposat a la Casa Saladrigas el 2006, on va presentar Geometries del silenci.

L'exposició de Gelabert es podrà visitar de dimarts a dissabte de les deu del matí a la una del migdia, i a la tarda de dijous a dissabte (de les cinc de la tarda a les vuit del vespre). Els diumenges, dilluns i festius la sala està tancada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia