cultura

Més de 16.000 assistents a la Fimag de Torroella

La fira de màgia consolida els números de públic en conferències i actuacions de pagament

En la gala internacional es van exhaurir els tiquets per veure trucs inèdits

La Fira de Màgia (Fimag) de Torroella es consolida com la fira de referència del sector a Catalunya. El gros d'activitats de la mostra s'han celebrat al carrer en tres intenses jornades amb 120 actuacions en diversos espais de la vila i més de 16.000 persones que han passat pel municipi durant el cap de setmana. Les activitats de pagament a l'Espai Ter han tingut una ocupació del 80,6%, amb més espectadors que en l'edició passada. Els espectacles de la Màgia als Palaus també han registrat bones dades de públic, fet que confirma l'interès per veure mags reconeguts internacionalment de prop, una de les apostes clares de la fira.

Entre les personalitats que han passat per la fira hi ha May Closa, presidenta de la Societat Espanyola d'Il·lusionisme (SEI) i de l'Associació Catalana de Mags (ACAI), i Xavier Tapias, representant del FISM Europa (Federació Internacional d'Associacions Màgiques), que van destacar la qualitat dels artistes i els trucs presentats en la Gala Internacional, que va omplir l'Auditori Espai Ter de gom a gom per veure trucs inèdits de mags com ara Shin Lim (EEUU), Héctor Mancha (Espanya) i Jaime Figueroa (Uruguai). Altres propostes han estat la secció Descobertes, que dóna a conèixer promeses de la màgia; la Màgia de Nit, la Màgia Solidària i la Gala de Mags Joves.

Punt de trobada per a professionals

El Fimag va consolidant, també, la seva oferta per a professionals. Les conferències del Fimag Pro van rebre inscripcions de força mags i professionals del sector, sobretot provinents de Catalunya, però també d'arreu de l'Estat espanyol i de França.

La sessió més multitudinària va ser la de Shin Lim, amb prop de 100 inscrits, en la qual el mag va explicar un dels trucs que més tard es van poder veure en la gala internacional.

El Fimag Pro ha de ser una de les seccions de la fira amb més recorregut de cara a futures edicions, per tal de convertir la mostra en un punt de trobada obligada per a artistes i programadors i fer un pas més, en matèria de divulgació i recerca de nous talents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia