cultura

Festival del Còmic de Torroella de Montgrí

Herois de paper

Doraemon, la Barbie i Tom i Jerry són els protagonistes a Torroella

Més de 45 parades i tallers omplen el passeig fins avui

Doraemon abraçant-se amb la Barbie superprincesa, Tom i Jerry saludant l'Spiderman i el Capità Amèrica..., i tot plegat davant la mirada dels oficials de La guerra de les galàxies: aquestes són algunes de les escenes que es poden veure aquest cap de setmana al passeig de Catalunya i als carrers de Torroella de Montgrí. Els nens i nenes que estiren els seus pares per poder-se fer la foto amb el seu heroi de capçalera són els grans protagonistes de la novena edició del Festival del Còmic de Torroella de Montgrí. La majoria dels actes i de les parades del festival (45), a més dels tallers de pintura, l'animació de carrer i una exclusiva exposició dedicada a Bola de Drac, van dirigits a aquest públic familiar i infantil.

Però no només els petits fan cua per poder tenir els seus referents a prop, ja que el Festival de Torroella s'ha especialitzat en el públic infantil i familiar per diferenciar-se d'altres manifestacions similars, però no deixa de ser un festival del còmic amb tots els ets i uts: un espai on els lectors, adults o més joves, es poden acostar als autors i dibuixants. Una de les estrelles d'aquesta edició és Jordi Bernet. Figura destacada del món del còmic en l'àmbit internacional des dels anys seixanta i setanta, Bernet ho ha dibuixat tot: des de Batman i Spirit als Estats Units fins a Clara de Noche, que continua publicant setmanalment la revista El Jueves, passant pel seu personatge més famós, Torpedo, traduït a més de quinze idiomes: “Un gàngster dels dolents, amb mala llet, sexista, impresentable, i que ha decidit que per sobreviure serà més fill de puta que els altres”, deia Bernet ahir a Torroella en la presentació d'un volum recopilatori de 18 anys d'aventures de Torpedo. Bernet i Òscar Martin –guionista de Tom i Jerry–, juntament amb dibuixants com Fer i l'Avi –col·laboradors d'El Punt Avui–, són alguns dels autors presents a Torroella de Montgrí. El festival, organitzat conjuntament per l'Ajuntament i l'empresa multinacional Panini (líder dels col·leccionables de cromos i de l'edició de còmics, amb la seu estatal a Torroella), es consolida amb la mirada posada en la ciutat d'Angulema, que viu tot l'any ambientada en l'univers dels còmics. Queda camí per recórrer, però, des de divendres fins avui, Torroella és terra de còmics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia