cultura

Albert Serra, a Canes

El director d'‘El cant dels ocells' torna fora de concurs al festival francès, que també selecciona Almodóvar

El Festival de Canes, que ja va donar projecció internacional a Albert Serra programant Honor de cavalleria i El cant dels ocells, ha tornat a seleccionar el cineasta de Banyoles per la seva nova pel·lícula, La mort de Lluís XIV, que es presentarà fora de concurs. Ahir es va fer pública la selecció oficial de la 69a edició del Festival de Canes, plena de directors destacats com Pedro Almodóvar (amb Julieta), Woody Allen (que inaugura el festival amb Café society), Jim Jarmusch, els germans Dardenne, Sean Penn, Paul Verhoeven i Cristian Mungiu, tots ells en competició per la Palma d'Or.

Albert Serra, que participa en la secció Sessions especials, estrenarà a Canes La mort de Lluís XIV, protagonitzada per l'actor francès Jean-Pierre Léaud, el nen d'Els quatre-cent cops, de Truffaut. Segons va explicar Serra ahir a l'agència Efe, es tracta d'una pel·lícula “una mica fúnebre”, centrada en els últims 15 dies de vida del Rei Sol, interpretat per Léaud. Serra, que es troba a Portugal en ple procés de postproducció, ha indicat que es tracta d'un projecte que “ve de molt lluny”, ja que va començar com un encàrrec del parisenc Centre Pompidou, una performance sobre la mort, i “ha acabat evolucionant en una pel·lícula de ficció, més narrativa”. Albert Serra converteix Lluís XIV en una persona que “tot i ser un rei, s'ha d'enfrontar amb la mort amb totes les conseqüències físiques, humanes i espirituals”.

Cinquè film d'Almodóvar

D'altra banda, Pedro Almodóvar es va mostrar ahir molt satisfet per la seva cinquena participació en el Festival de Canes en competició per la Palma d'Or. El director va dir que està “molt content” de participar en un festival que “segueix sent una celebració del cinema d'autor”, en declaracions recollides per Europa Press. “Pels títols i autors de la selecció, serà una gran edició”, hi va afegir.

Fora de competició, el Festival de Canes, que se celebrarà entre l'11 i el 22 de maig, també presentarà els darrers treballs de Steven Spielberg, Jodie Foster, Hirokazu Kore-eda i Rithy Panh.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia