plaça major

Que s'ho facin mirar!

En realitat no ha guanyat cap partit, sinó una abstenció mai vista fins ara, i més si hi sumem els vots nuls i en blanc. I en lloc de reconèixer les equivocacions, tots contents

Les eleccions del 7 de juny van ser les de més baixa intensitat que mai hem viscut. Si ja les eleccions europees solien mobilitzar menys l'electorat, enguany encara més. Després d'una campanya insulsa, una gran part de l'electorat ha anat a votar només per complir amb un deure cívic, i una altra part s'ha quedat a casa, pensant que el seu vot no servirà per a res.

I potser en la campanya electoral, ja seria hora que els polítics, en lloc de disputes absurdes i de tirar-se els plats pel cap els uns als altres, fessin balanç de l'anterior legislatura i ens oferissin propostes innovadores. No hem sentit ningú que es referís a la feina feta pel seu partit polític durant els cinc anys anteriors: tan poca cosa han fet? Pràcticament l'única vegada que recordem que s'ha destacat algun representant català al Parlament europeu ha estat per l'episodi lamentable en què un català n'ha fet callar un altre que gosava parlar en la seva llengua (fins i tot un dia que parlava en alemany també el van fer callar). Tan malament estem, que aquest sigui l'únic fet destacable en cinc anys?

Això sí, després de les eleccions, tots han guanyat! I, en realitat, no ha guanyat cap partit polític, sinó una abstenció mai vista fins ara (i més si hi sumem els vots nuls i en blanc). En lloc de reconèixer les equivocacions, els mals resultats i la mala campanya, tots contents per haver aconseguit la poltrona que els solucionarà la vida durant quatre anys.

Potser ja és hora que canviem aquests polítics ineptes i l'actual sistema electoral obsolet (sobretot la circumscripció electoral única en les europees); en cal un de nou, que il·lusioni l'electorat i que permeti de valorar les persones i no pas els mediocres partits polítics. Havent-hi persones molt vàlides, per què ens han d'obligar a votar unes llistes tancades? Això desmotiva l'electorat. I més quan hom veu com els partits d'esquerres pacten amb la dreta una llei que afavoreix l'ensenyament privat; quan la nostra policia és desautoritzada i cada cop té més mala imatge; quan són incapaços d'unir-se i plantar-se davant Madrid per reivindicar un finançament just; quan són incapaços d'incloure el CAT a les matrícules... Si els polítics actuals no s'adonen que la majoria dels ciutadans han deixat de confiar-hi, que s'ho facin mirar!

i(*) Grup d'Opinió de l'Ateneu d'Acció Cultural (ADAC)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.