Sentit polític

Sé que exercitar la memòria espavila la intel·ligència. Sé que en Carretero veia possible la nostra independència. Milers de catalans encara la veien, però en Carretero, sembla que la volia per abans-d'ahir. Diu que en Carod no parla del 2014. Curiosament, si no ho recordo malament, no parla d'en Puigcercós.

Jo no visc de la política, però tinc el sentit polític ben informat i format, i la llibertat d'expressió educada em permet dir-li que hauria de fer memòria; em refereixo a la històrica, a la mentalitat catalana.

Sembla que per a vostè és més fàcil i còmode (?) destruir que ajudar a reconstruir la nostra independència. És pessimista? No creu en la força del nostre país? On ha extraviat, o bé perdut, la consciència nacional catalana?

Li poso deures, i entre consulta i consulta, copiï 2014 o bé 2029 vegades aquest pensament final i, mentrestant, rumiï i aprengui's de memòria què deia Einstein, cregui en Déu o no: «Déu ens ha fet perfectes i no escull els capacitats sinó que capacita els escollits. Fer o no fer, només depèn de la nostra voluntat i perseverança.» Sr. Carretero, interpreti's com a escollit i deixi's capacitar per ajudar a reconstruir el nostre país, no per esparracar la nostra idealitat.