el lector escriu

Dessalinitzadora del Prat

Fa uns mesos, una caríssima infraestructura, la dessalinitzadora del Prat, va ser inaugurada amb gran pompa. Se'ns anunciava que l'aigua potable que d'allà en sortiria seria d'una qualitat excel·lent, cosa que beneficiaria enormement els pobladors de l'àrea metropolitana.

No obstant això, en els últims temps, els capricis de la Natura ens han proporcionat recursos hídrics suficients, motiu pel qual no s'ha injectat encara una sola gota de l'aigua produïda des d'aquesta instal·lació a la xarxa pública, motiu pel qual els ciutadans no tan sols hem hagut de pagar la factura de l'obra, sinó que a més seguim tenint una aigua de l'aixeta amb un gust i qualitat deficients que ens obliga a molts a comprar-ne d'embotellada per al nostre consum per beure.

Sembla que, per qüestions tècniques, aquesta macro-instal·lació ha d'estar funcionant com a mínim al ralentí les 24 hores del dia, això fa que en l'actualitat milers de m³ d'aigua d'excel·lent qualitat siguin retornats sense més al mar. Mentre, milers de famílies es veuen obligades bé a consumir una aigua de poca qualitat, bé a comprar la caríssima aigua embotellada que, a més de representar un fort dispendi econòmic, representa un greu impacte ambiental tant per la traçabilitat del producte com pel material amb què se'n fabrica el continent. És per tot això que crec just i necessari que l'aigua potable allí produïda sigui injectada a la xarxa o bé que abans d'ésser llançada al mar es permeti gratuïtament al ciutadà que ho desitgi aprofitar-la per reomplir garrafes reutilitzades i possibilitar que, almenys, la multimilionària instal·lació pugui proporcionar un clar benefici social.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.