El lector escriu

Uns mestres del ‘Grupo'

Em remunto a les meves primeres vivències professionals de la dècada dels cinquanta del passat segle XX: una substitució de tres mesos al Grupo (denominació popular d'aquell temps). Em trobo amb uns mestres de consolidada professionalitat. A l'escola hi ha sis graus i direcció (la del senyor Vidal). I uns detalls de vocacional abnegació. Uns detalls, encara que podien ser-ne molts altres. Recordo ara. Al 2n grau hi exercia el senyor Vilà. Ell era una persona de feblesa física, cabell rosset i baixa estatura, estatura que es feia impactant quan explicava als seus embadalits alumnes d'uns set anyets les seves lliçons de coses. Contes, llegendes, historietes... Ulls oberts i fesomies radiants mirant el seu mestre. Tots entregats a la seva captivadora paraula. Veig, privilegi del record, el senyor Monjonell, responsable del 6è grau, fent sempre un joc matemàtic, metodològicament engrescador: el raonament aplicat a tots els problemes del mètode de reducció a la unitat (superació raonada de la regla de tres i de les equacions convencionals). L'aparença física del senyor Monjonell era impressionant, encara que un poc menys que la seva intel·ligència.

I amb quina força emotiva rememoro el mestre més carismàtic i motivador del Grupo: el senyor Bordas. Quin privilegi haver estat alumne seu! No tinc paraules per a magnificar aquesta figura irrepetible de la història dels cent anys del Grup Escolar. Captivador, desvetllador d'inquietuds, pedagog extraordinari. Quin mestre! Els batxillers del Grup d'aquella època deuen la seva formació educativa a la visió pedagògica del senyor Bordas, recolzada pel director/regent de l'Annexa, senyor Vidal. Ells foren els incitadors i promotors de cursar al Grup Escolar Annex a la Normal el batxillerat elemental. Quina sort vaig tenir podent col·laborar en aquesta tasca entusiasmadora de formació de tants i tants gironins!

A tots ells, mestres i alumnes, la més sincera felicitació i recordança per ocupar un graó importantíssim en el marc educatiu dels cents anys del Bruguera.

Girona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.