El lector escriu

Gran reserva

Thalassa ens acaba de confirmar en el darrer programa que l'Estat francès i espanyol estan concretant una gran reserva marina d'Argelers (França) a Roses, incloent-hi els canyons submarins del cap de Creus.

Si hi afegim el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, imposat pel tripartit, que volen enllaçar amb la Reserva Marina d'Interès Pesquer, que també es vol imposar, fins a Sant Feliu de Guíxols, més la probable obligació d'acabar incloent-hi Tossa, Lloret i Blanes, tindrem la més gran reserva d'indis del Far West d'Espanya. Vaja, tota la Costa Brava. Queda clar que els indis òbviament som la pròpia gent del territori, és a dir, els autòctons de tota la vida.

Tot això sense diners i amb falta de medis. Només cal pensar que comença a ser una realitat que la manera d'ofegar el poble de Catalunya és tenir tot el territori català sota figures de protecció que no deixin créixer ni desenvolupar moltes de les seves habituals activitats que, sent sostenibles i ecològiques, són incompatibles amb aquesta protecció tan agosarada de primer el medi abans que les persones. Quan arreu promouen l'educació i conscienciació abans que la imposició.

Sarrià de Ter (Gironès)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.