El lector escriu

Empleats públics

El percentatge d'empleats públics a Espanya –més encara a Catalunya– és el més baix de la Unió Europea dels 15. Respecte a Suècia, menys d'1:4. En aquest context, s'incrementa la ineficiència del sector públic mitjançant la disminució d'hores contractades i l'increment d'activitat. Això és propiciat pel celtibèric tòpic que el funcionari, per extensió tot empleat públic, és improductiu, intocable i un llast per reflotar l'economia. La notícia que resumeixo a continuació fa pensar sobre el fons del tòpic.

La ciutat de Minamisanriku és la que més va patir el terratrèmol de l'11 de març de 2011 i el posterior tsunami. En les ruïnes d'aquesta petita ciutat de 17.000 habitants, es van trobar un miler de morts. No obstant això, el nombre hauria estat més alt sense la valentia de Miki Endo, una jove empleada municipal a l'oficina de protecció contra els desastres naturals, a càrrec d'anuncis per altaveus. Informada de l'arribada de l'onada gegant, aquesta jove de 24 anys es va quedar al centre repetint sense cessar a les persones que deixessin la seva llar o el lloc de treball i que anessin a refugiar-se als turons. Durant tot un any, els documentalistes han reconstruït el fet amb l'ajut dels supervivents del desastre, incloent-hi els seus pares.

Barcelona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.