El lector escriu

Un altre model turístic és possible

Ja és la nit de dissabte i sant tornem-hi. Som conscients que un cop més i des de fa massa anys passarem la nit en vetlla. A l'esplanada situada rere el número 72 del passeig Marítim, inevitablement s'improvisarà l'enèsim botellón de cada cap de setmana. Cotxes amb els maleters oberts malbaratant decibels, i una trentena de joves disposats a allargar la nit, la seva i la dels altres, ja que no hi ha nit més llarga que aquella que no pots aclucar l'ull. Quan per fi comença a despuntar el sol, marxen deixant rere seu un reguer de bosses de gel, gots de plàstic i ampolles escampades per tot arreu. L'endemà, quan creus haver superat el malson, la ferum dels pixums et recorda que t'estàs acostant a la zona zero. Hem trucat moltes vegades a la policia local. Alguns cops s'hi han personat, i la festa es desmunta provisionalment, ja que quan marxa la policia el campament reprèn l'entusiasme frenètic. D'altres vegades ens comuniquen que no poden venir, perquè els agents policials es troben prestant servei en un altre indret del municipi. Seria bo que, coneixent els nombrosos antecedents, es prenguessin mesures per tal de dissuadir els joves d'aquestes pràctiques incíviques.

En un moment en què municipis veïns, com ara Calella, que ha aconseguit una distinció de turisme cultural i familiar, i Lloret de Mar, on s'estan prenen mesures per tal que es deixi d'associar al turisme de borratxera i s'aposta per un turisme de qualitat, Malgrat de Mar no quedés enrere. Tenim realitats i problemàtiques comunes. La crisi ja ha fet prou mal al sector turístic i hem d'anar per feina, pel bé dels malgratencs i el mateix municipi, si volem fugir de l'estigma de turisme barroer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.