El lector escriu

Plagiar

Llegeixo en el seu diari que Romeo i Julieta, de William Shakespeare, ha estat votada pels lectors com a una de les millors històries d'amor mai escrites.

Fent honor a la veritat, hem de recordar que l'autor original d'aquesta història fou un oblidat escriptor italià de nom Matteo Bandello (1485-1561), el qual s'inspirà en els contes del Decamerone de Boccaccio. Shakespeare va teatralitzar algunes de les seves històries. Nogensmenys, cal reconèixer que alguns plagiadors superen en qualitat literària els autors plagiats.

Un il·lustre plagiador, Josep Pla, va escriure en el seu llibre Itàlia i el Mediterrani: “El plagi, cosa difícil, ha estat sempre permanent.” El meu cunyat, l'escriptor Josep Maria Sonntag, que dominava deu idiomes, a partir d'una traducció a l'alemany d'un conte medieval xinès, va escriure una deliciosa novel·la, dedicada a la meva germana, amb la qual guanyà el premi Sant Jordi, que fou impugnat per l'establishment literari de l'època.

Gualta (Baix Empordà)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.