El lector escriu

Els boscos es cremen

Els nostres boscos estan abandonats i per això es cremen. Ja no hi ha carboners, la fusta dels nostres pins no paga el cost de la tala. Si sou caminadors veureu que les alzines que neixen no tenen espai per créixer, ofegades per la selva que les envolta.

De vegades penso i voldria que un entès m'ho aclarís: apagar un foc no és una despesa molt més gravosa que la de prevenció, mitjançant equips de bosquetans que netegessin els boscos, i a la vegada, amb imaginació, aprofitessin la llenya i la fusta? No seria més rendible això que la despesa que suposen hores de treball d'helicòpters i dels equips de bombers que s'han de jugar la vida en zones inaccessibles, acceptant heroicament un risc que moltes vegades resulta inútil? En algunes zones de França l'administració ha rehabilitat antics habitatges de pagès abandonats i els ha cedit en usdefruit a famílies que subvenciona per refer les zones de cultiu i de ramaderia, a canvi d'explotar racionalment el bosc.

Matadepera (Vallès Occidental)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.