El lector escriu

“No vull pagar” i el tren

Està molt bé la campanya “No vull pagar” de desobediència civil contra l'abús del preu dels peatges a Catalunya. Trobo que, ja fa una pila d'anys, s'hauria d'haver solucionat aquest problema i l'administració catalana hauria d'haver reduït alguns dels peatges més emblemàtics de casa nostra.

De tota manera jo voldria fer referència, denunciar, una altra problemàtica, molt més greu, a l'entorn de la mobilitat de les persones: l'augment descontrolat del preu del tren convencional i del transport públic en general. Una qüestió molt més injusta i antisocial que el tema dels peatges. Al meu entendre, en un país normal, civilitzat i equilibrat (no és el cas de Catalunya) no hauria de ser necessari fer servir tant el cotxe privat i, en conseqüència, les autopistes de peatge, per realitzar les necessitats bàsiques de la persona humana. De fet, amb un tren convencional com cal, a preus assequibles, ja no s'hauria originat la polèmica dels peatges.

Ara, amb l'actual política contra la mobilitat social ens estan matant el tren convencional. En aquests moments, més que mai, fa/faria falta iniciar una campanya cívica amb el nom: “No vull pagar un preu abusiu i antisocial del bitllet del tren convencional”.

Portbou (Alt Empordà)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.