El lector escriu

Ens estem carregant el turisme?

Molt tímidament està traient el cap l'estiu, i els primers turistes, especialment durant els caps de setmana, ho aprofiten per omplir les terrasses dels locals de les poblacions costaneres. Els més agosarats fins i tot prenent els seus primers banys de la temporada. Fins aquí tot molt bé, malgrat que la crisi ja s'està notant també moltíssim i fent estralls entre els més aviat escassos visitants de principis de la nova temporada.

Com cada any darrerament, tot un exèrcit de persones ambulants foranes, mitjançant les seves il·legals activitats, ràpidament ja s'han posat en marxa per pentinar tots els carrers, les terrasses i les platges dels pobles costaners pertot arreu i a tota hora. La desfilada i el continuat bombardeig és angoixant; bosses, ulleres, rellotges, gorres i qualsevol andròmina falsificada d'importació, oferta de flors, músics de tota mena no paren de molestar els soferts turistes que han tingut la idea d'asseure's a la terrassa d'un bar o restaurant, per menjar o prendre un refrigeri. És una imatge que fa pena, veure aquest trist espectacle dia rere dia, mentre els polítics i comerciants locals se n'emplenen la boca i s'entesten amb afany a la recerca d'un turisme de qualitat.

Per altra banda, l'ocupació de la via pública sí que sol estar prou ben regulada i al comerciant local de torn que està degudament legalitzat se li aplica un control tan rigorós com necessari. No hauria de ser el compliment de la llei en l'ús de l'espai públic igual per a tothom? Doncs no! aquí els comerciants ambulants, il·legals i forans campen com i on volen, provocant una imatge que de totes totes no és, de molt lluny, la més adient per a la promoció i el desenvolupament d'una destinació turística que vulgui optar per un model de qualitat i de benestar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.