El lector escriu

Icat FM

L'1 d'octubre passat Icat FM va deixar d'emetre a la ràdio. Tot i el context de crisi en què estem immersos, em costa entendre aquesta mesura que ha deixat Catalunya sense un dels seus referents culturals més destacats, sobretot pel que fa a l'àmbit musical, concretament en la seva acurada selecció de peces de qualitat, tant d'artistes catalans com de la resta del món, allunyada de la música més comercial, àmpliament difosa a la societat per altres canals.

A partir d'ara, Icat s'emet només per internet. No és el mateix. Si se'm permet la comparació, és com si un bon llibre només s'edités en format digital. De la mateixa manera que una obra literària editada en format paper té un encant extraordinari ( i amb un futur, encara, immens), el valor de la ràdio, en els temps de les noves tecnologies, continua tenint un valor inqüestionable i no només sentimental. Em dol, doncs, que aspectes essencials de la societat del benestar, ja sigui en l'àmbit social o en el cultural, siguin reduïts a uns nivells que fa uns anys eren impensables. S'ho pot permetre el país?

Així mateix, tampoc no m'agrada la progressiva uniformització del món, amb la instauració d'uns pocs paràmetres que anul·len la saludable diversitat i la descoberta de noves inquietuds culturals. L'emissora Icat FM era diferent. La trobaré a faltar. Podrà tornar algun dia a la ràdio?

Vic

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.