El lector escriu

Resposta al senyor Santiago Vilanova

Benvolgut amic, és força curiós, però estic molt d'acord amb el fons del seu escrit, la qual cosa significa que el meu article l'ha portat a error perquè, els fets ho demostren, era confús. Intento clarificar el seu sentit:

1) Falsejar dades. Em limito a comparar las prediccions del Club de Roma del 1972 amb la realitat de 2012: s'hi afirma que “els cinc paràmetres, considerats tots excepte la contaminació, han pogut ser comparats amb les previsions desprès de quaranta anys, però els efectes d'aquesta són incerts, perquè els efectes a llarg termini són desconeguts”, és a dir que els resultats dels efectes del desenvolupament a llarg termini sobre el medi ambient són desconeguts. A curt termini, poden ser comparats. Hi ha aspectes en que s'està millor i en altres pitjor que fa quaranta anys.

2) El títol del article té un interrogant i la conclusió del article és que “no es pot negar que els postulats del Club de Roma van despertar la consciencia ciutadana sobre els necessaris límits en la contaminació i en la destrucció del medi ambient”.

3) Sobre el DDT, es fa la diferència entre el primer i el Tercer Món. Les conseqüències són diferents i d'aquí les morts per malària al Tercer Món com a conseqüència d'una política precipitada, és una opinió naturalment discutible, que el primer món va impulsar en favor propi i en detriment dels països amb escàs desenvolupament i alts nivells de pobresa.

4) La tesi del article és que s'ha d'actuar en defensa del medi ambient, i la millor manera no és limitar de manera genèrica i en tots els casos, sinó especificament i diferenciadament, perquè no és sempre limitar la manera més eficient d'actuar, tenint en compte el cost d'oportunitat que sempre es planteja.

5) Respecte de la fam, l'article diu que “l'economia lligada a la política és la causa que 1.000 milions de persones pateixin fam el segle XXI”.

6) No defenso cap sistema econòmic. No puc trobar una referència directa o indirecta a aquesta qüestió a l'article comentat.

Rebi les meves excuses per haver-lo induït a error i tot l'afecte.

Barcelona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.