El lector escriu

Dia Internacional contra la Violència de Gènere: 25-N

En el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, al Col·lectiu de Dones en l'Església, per la paritat, li dol, haver de continuar denunciant la violència exercida sobre les dones, tant en l'àmbit familiar i el professional, com en el tràfic d'éssers humans –de persones que porten d'un país a un altre amb finalitats d'explotació laboral i sexual, sobre les quals s'exerceix la violència, la coacció, les amenaces–, i també els matrimonis forçats, les ablacions, etc. Som conscients que les lleis han avançat molt quant a la protecció de les dones. Fa menys de 50 anys aquesta violència era considerada un fet totalment privat i, fora de casos d'assassinat o homicidi, no hi havia cap regulació legal. Ara, en la societat civil, tant a Catalunya com a l'Estat espanyol i Europa, hi ha molta legislació contra aquesta violència de gènere, però en algunes ocasions s'ha estat poc diligent a l'hora d'aplicar les normatives, i altres lleis pioneres s'han trobat amb la manca de pressupostos i de voluntat dels agents jurídics per dur-la totalment a terme. També, malgrat les paraules que ens va deixar el cardenal Carlo M. Martini –“Els homes d'Església han de demanar perdó a les dones per moltes coses, però sobretot han de veure-les avui més com a companyes”–, l'Església catòlica continua exercint en ple segle XXI aquesta violència, en no permetre que les dones siguin tractades igual que els homes i encara més si s'atreveixen a fer-ho en nom de Déu.

Denunciem la manca d'atenció dels governs per eliminar aquesta xacra i la immobilitat de la jerarquia catòlica, que continua amb la marginació femenina. Com a dones cristianes aixequem el nostre clam per totes les que són víctimes de companys que arriben fins a matar-les i les que són víctimes de la violència psicològica, tràfics de tota mena i tot tipus de sofriments. Aquest 25 de novembre pregarem a l'esperit que ens il·lumini i encoratgi perquè la violència sigui eradicada de la terra i substituïda per l'amor, el diàleg i la comprensió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.