El lector escriu

25-N, també la violència de la crisi

Avui, 25 de novembre, Dia Internacional de Lluita contra la Violència Masclista, volem recordar que a Girona, a Catalunya i arreu del món la dona, pel sol fet de ser-ho, és víctima de diverses manifestacions de violència física, psicològica, econòmica i estructural que impedeixen la garantia dels seus drets com a ciutadana. Així ho denuncia el manifest institucional que es llegirà en moltes ciutats del país i així ho revelen, tossudes, les dades recollides de la realitat diària: 1.126 denúncies per violència masclista, i 1.062 víctimes ateses en l'àmbit de la parella a Girona; 13 víctimes mortals per violència de gènere a Catalunya; 4 menors d'edat víctimes de matrimonis forçats a Girona, i 9 nenes ateses per mutilació genital femenina a Girona. Malgrat els esforços desenvolupats en els darrers anys per fer visible i prevenir un crim que romania ocult dins de l'àmbit familiar, el sistema de valors patriarcals manté part de la seva vigència a l'hora de menysvalorar els coneixements i les capacitats que les dones aporten a la societat i de negar la seva igual dignitat com a éssers humans. Aquesta desigualtat injusta constitueix la primera manifestació de violència rere la qual l'escalada d'agressivitat arriba massa sovint a extrems irreparables. I cal denunciar també que les reformes laborals i, en general, les polítiques que s'estan duent a terme amb el pretext de la crisi comporten un greu increment de les desigualtats de gènere. La feminització de la pobresa, una de les formes més persistents de violència, no només es manté, sinó que les situacions empitjoren amb la incorporació de nous perfils.

Davant d'aquests fets, seria imprescindible disposar d'uns serveis públics de qualitat i no pas amb retallades. Les retallades en els serveis socials i l'atenció a la dependència, la sanitat i l'educació, tenen com a reflex directe un empitjorament de les condicions de vida de les dones. Un retrocés que no ens podem permetre, ni com a persones ni com a societat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.