El lector escriu

La trobada gegantera de les Fires de Girona

Malgrat la crisi, la passada edició de les Fires de Girona es van omplir de gent. M'agradaria que l'Ajuntament fes un aclariment d'un fet que em pregunten a mi i no sé contestar.

El diumenge 4 de novembre es va portar a terme la tradicional trobada gegantera que fa anys aplega molta gent. Diuen que hi van participar uns seixanta gegants plantats al parc del Migdia per desprès, en cercavila, arribar a Salvador Espriu.

La pregunta és: si vénen gegants d'arreu de Catalunya a Girona, per què la parella de gegants rèplica dels antics, que es va fer l'any 1993 amb l'ajut dels gironins per iniciativa dels Amics dels Gegants de Girona més lleugers de pes per poder participar a totes les festes, no participen de la cercavila i es deixen aparcats al mercat? Els acompanyaven en Gerió i en Beatus: aquests dos gegants no sé la finalitat que tenen, però en Fèlix i l'Àngels són per desfilar, per això es van fer. Quan no hi havia gegants marginats, sortien tots amb l'ajuda de qui fes falta, però mai es va quedar cap gegant sense sortir, ni per Fires ni per Corpus. En sortien vuit, tota la família gegantera, acompanyats dels capgrossos recuperats l'any 1993. No entenc com l'Ajuntament té aquesta descortesia vers els gegants que representen els gegants antics de la ciutat, amb tanta història al darrere. Veure'ls allà plantats, sols, fa pena, és com si estiguessin castigats.

Girona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.