El lector escriu

Reflexió proteccionista

La major part del territori està subjecte a la Xarxa Natura 2000, amb prohibicions de compliment obligat, amb un nivell extrem de protecció en detriment de l'espècie humana.

Tenim el Parc Natural del Cap de Creus en expansió. L'any passat es va crear el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, sense acceptar cap de les esmenes i suggeriments del poble. Tenim la Reserva Marina Integral Ses Negres, sense ús ni futur, on no podem ni nedar ni navegar. Tenim en projecte la immensa reserva marina d'interès pesquer Illes Formigues en el lloc d'usos nàutics més importants d'Espanya. Afloren com bolets les propostes de microreserves marines per als amics del municipi.

Amb tanta protecció i incongruències potser caldria mirar cap als països del nord que basen el seu esforç i organització del territori en l'educació i conscienciació ciutadana. O potser la reflexió seria fer com Barcelona, que no té cap nivell de protecció marina per tal de poder anar ampliant el port i altres infraestructures pensant en les persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.