El lector escriu

‘Cui prodest'?

A qui beneficia el veredicte del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (Conca) d'atorgar el Premi Nacional de Cultura a un autor castellà, per obra escrita, i a una autora catalana que, independent de la seva vàlua, sembla que hi faci de torna? Això, és clar, en l'àmbit de la literatura. Enalteix i prestigia aquesta decisió la llengua catalana? Afavoreix els esforçats escriptors catalans?

L'esmentada resolució és un bon incentiu per exercitar-se en l'escriptura catalana per als milers d'infants i de joves que estudien a l'escola catalana en llengua i continguts?

És evident que a Catalunya i els Països Catalans es parla i s'escriu en moltes llengües i de manera rellevant en castellà, però els premis nacionals no han de ser per a obres escrites en la llengua nacional?

Em sembla, com a mínim, que el Conca ha propiciat una confusió. Posa al mateix cabàs els catalans escriptors i els escriptors catalans. Un estat fort necessita una nació consistent, altrament no cal l'estat. La llengua és la part essencial de la nació.

Premià de Mar (Maresme)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.