El lector escriu

Antiavalots dels Mossos: un debat pendent

A internet trobareu el treball La síndrome de Sherwood, del comissari David Piqué. Hi exposa tècniques per desprestigiar les manifestacions. Disposar els antiavalots ben visibles per provocar els més rabiosos. No intervenir, permetent que hi hagi minories que facin trencadisses. Després carregar indiscriminadament contra tota la manifestació i practicar detencions aleatòries. Un exemple: per què els Mossos volien desallotjar el 15-M la plaça Catalunya? Simplement perquè Felip Puig no els volia allí? I la violència que van generar els Mossos era per evitar mals majors? No. Era per expulsar la reivindicació!

Tot i així, la major responsabilitat del que fan els Mossos recau a Interior, però pel que fa a les males praxis, no haurien de defensar-se corporativament, sinó assumir els errors per no desprestigiar tot el cos. L'escrutini de les seves actuacions els deu causar tensió, però ningú els ha obligat a treballar-hi i no haurien d'estripar-se les vestidures quan se'ls critica, sinó exigir-ho com a prevenció d'abusos d'autoritat. Han de ser conscients que se'ls permet utilitzar la violència contra els ciutadans per evitar mals majors, i això fa desitjable que siguin molt fiscalitzats.

D'aquí a poc temps, la societat catalana haurà de desobeir per aconseguir la llibertat, i de la mateixa manera alguns sentim que hem de desobeir per defensar els drets aconseguits, perquè sense vagues generals i lluita obrera, tant els Mossos com els altres, treballaríem setze hores diàries sense drets. Les manifestacions representen un dels béns més preuats de la democràcia i caldria cuidar-les al màxim.

Barcelona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.