El lector escriu

La UB tanca filologia romànica

La Universitat de Barcelona ha decidit que no deixarà matricular nous estudiants al grau de filologia romànica, condemnant-lo així a la seva desaparició. Els arguments? Desconeguts. Poden dir que és per manca d'alumnes, però: no és una universitat pública? No hauria de donar l'oferta formativa que en una privada no tindria cabuda?

La UB deixa d'oferir un grau que obre les portes del món medieval, a la seva literatura, a les seves llengües. Si bé és un grau amb moltíssimes coses a millorar, ens deixa orfes als alumnes, però també a tota la societat. No s'imparteix enlloc més dels Països Catalans. Tancar filologia romànica farà més pobres els coneixements que tenim de les nostres llengües i literatures a l'edat mitjana, coneixements tan vàlids per ser impartits com la física molecular. El rerefons de tot això és el de sempre.

Les humanitats no tenen un rèdit econòmic a simple vista, però van molt més enllà. Quina universitat pública volem? Al servei de les empreses, dels diners, o al servei d'uns estudiants delerosos d'aprendre, d'una societat que necessita les humanitats? Volem que les filologies siguin cursos d'idiomes? Amb quina cara farà un homenatge a Martí de Riquer, senyor rector Dídac Ramírez? Una societat sense humanitats és una societat trista, i avui ja som una mica menys alegres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia