El lector escriu

Veure la palla... i no veure la biga...

La coneguda cita bíblica ve a compte per l'article: “L'alcalde de Blanes reclama el mateix tracte per l'aigua que Lloret”, on es recullen manifestacions del representant de l'Ajuntament de Blanes queixant-se de la nova distribució de consums de la dessalinitzadora que ha establert l'ACA i que, segons ell, beneficia els municipis de Lloret i Tossa en detriment del seu.

A Blanes tenim un sistema tarifari d'aplicació al consum d'aigua potable que n'incentiva el malbaratament. Què diu aquest?, pensarà algú, davant un disbarat com el que acaba de llegir. Doncs és molt senzill d'argumentar: cal agafar una factura d'un habitatge sense consum i comparar-la amb la d'un altre amb consum. El resultat és: habitatge amb consum 0 m³: 80,97 euros pel període desembre 2013 – gener 2014 i habitatge amb consum 25 m³: 68,67 € pel mateix període.

Això surt de l'aplicació de les quotes fixes inherents al subministrament d'aigua potable i que es recullen en la corresponent ordenança fiscal municipal que, per a ús domèstic, diferencia la dita quota fixa en funció de l'ús de l'habitatge.

Cal afegir que la taxa de clavegueram que s'inclou dins la mateixa factura de l'aigua es calcula sobre la base d'un apartat fix i d'un altre de variable; doncs bé, el variable no es fonamenta en l'aigua consumida, sinó que ho fa sobre el “cost” de l'aigua facturada (sigui consumida o no).

Conclusió: des de l'Ajuntament ens conviden a llençar 10 m³ d'aigua cada mes i així tots serem considerats “permanents i regulars”, que és tal com defineix l'ordenança fiscal els habitatges habituals. Ull, però, que l'ACA ens abaixi la seva quota, què s'han cregut!

Entenen ara el títol i el paràgraf destacat?

Blanes (Selva)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia