El lector escriu

La nova jungla educativa

El nou decret de plantilles ha convertit el sistema educatiu en una mena de jungla educativa com la que es viu entre els diferents partits polítics actuals. En alguns centres hi ha un ambient rar, competitiu i tibant, en què la hipocresia és, principalment, la protagonista de moltes converses entre docents. Els docents lluiten entre ells/es de manera perspicaç amb l'objectiu d'aconseguir el vistiplau de l'equip directiu i, així, assegurar-se un any més de tasca.

Tanmateix, els directors/es ara tenen la doble feina de llegir-se un munt de currículums que col·lapsen el correu electrònic i entrevistar tots/es els docents que volen treballar en el seu centre. A qui escolliran? Al docent amb més mèrits que s'adapta al projecte educatiu de centre? Al docent que caigui amb gràcia a la figura directiva? O bé al docent que té passió per la seva feina, motiva els alumnes, li agrada ensenyar i creu en allò que fa? La credibilitat de l'elecció dependrà del nivell d'intel·ligència de la figura del director/a, si és un director/a que vetlla per la burocràcia o bé per satisfer les necessitats de l'alumnat.

El pròxim curs en veurem els resultats.

Banyoles (Pla de l'Estany)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia