El lector escriu

22 de juliol, Santa Magdalena

En el Primer Congrés Internacional de Dones Cristianes, celebrat a Barcelona el desembre de 1997, es va proposar com a Dia de la Dona Creient el 22 de juliol, festa de Maria Magdalena, apòstol dels apòstols. Des de llavors celebrem cada any la festivitat de la nostra patrona a Girona. I també en aquesta diada el col·lectiu fa públic un manifest. Si el voleu llegir podeu trobar-lo penjat a la nostra pàgina web: www donesesglesia.cat.

Aquest any diem que en un principi a Maria de Magdala, com a tantes dones, no se li va fer justícia. La societat patriarcal la va confondre amb una prostituta, amb una pecadora a qui van treure set dimonis, amb una dona que va ungir els peus de Jesús, o amb una adúltera que anaven a lapidar… També després de morta li van donar la imatge de penitent en una cova.

Per nosaltres va ser una dona molt propera a Jesús. El va seguir, el va entendre i el va estimar, i segurament per això va ser la primera persona a qui Jesús es va aparèixer després de ressuscitar. Per tant, com cada any volem renovar els nostres desitjos de ser com ella, fidels a Jesús i al seu missatge, i amb valentia, i fidels a la nostra consciència, volem estar al costat de totes les persones que pateixen.

Tornem a demanar, en aquests moments en què amb el papa Francesc s'obre una nova oportunitat, que es revisi l'accés de les dones als ministeris, escoltant el sentir de les comunitats creients. La paritat en l'Església, ara!

A Girona seguirem treballant, al costat d'altres entitats que treballen a favor dels drets de les dones, Xarxa Dones Girona, perquè les dones no pateixin discriminació de cap classe per raó del seu sexe, i siguin reconeguts tots els seus drets, aquí i arreu del món.

Girona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia