El lector escriu

Fòbia al turisme

Matí d'agost. Via Laietana. Cel fantàstic. Remor de fons però sense massa destorb: que bé que s'hi està, a Barcelona! Ve de gust sortir al carrer. Tot just sortir de casa, en una placeta que no vam aconseguir que l'Ajuntament considerés bona per a ús habitual de l'escola i les associacions, una desena de turistes hi assagen cada dia, al crit del venedor monitor, per fer moure la bicicleta. Si no aviso que passo, m'atropellen. Camino: m'agradaria seguir per la vorera i no haver de volar, però a l'altura del semàfor següent he de demanar que les sis bicicletes que hi ha tallant el pas, d'un grup que ve de trenta, s'adonin que el pas és per a les persones. Dotze del migdia: estaria tan bé fer una canya a la placeta de més enllà!... però no, reservat per fer menú sencer, com fa la gent que ve de turista, que ja dinen. Estaria bé arribar a la plaça de la Catedral sense que cap despistat fent fotos i mirant només el cel trepitgés la meva filla: res, que sí, que ja l'han trepitjat. Mama, aquí qui hi viu? Ara que me'ls miro, els edificis de sempre... ja no hi veig roba estesa. Ja no hi viu ningú: hi dorm gent, això sí, per hores i per dies.

M'agradava la Barcelona que resultava encantadora i atractiva per a la gent del món sencer: la ciutat que era de la gent que hi vivim i que agradava a la gent que venia a veure-la. Ja no hi és. Ara és una ciutat feta a mida, per hores i per dies, de qui ve a fotografiar-la. Marxen demà, aquest grup d'aquí. Ja no tornaran. La nostra ciutat, però, avui, ja, una mica més buida de vida. Matí de desembre. Via Laietana. Cel fantàstic. Tot just sortir...

Barcelona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia